Тимът ни отстъпва на Бразилия с 1:3 в навечерието на Олимпиадата

Националният отбор по волейбол на България за мъже, загуби първата си приятелска среща на британска земя. Момчетата на Найден Найденов отстъпиха на един от фаворитите за златните медали на Олимпиадата Бразилия с 1:3 гейма.

Българите бяха равностойни на своя съперник в първите две части, но въпреки това загубиха с идентичен резултат - 23:25 точки. Успех в третия гейм с 25:21 върна надеждите ни за краен успех, но направените впоследствие смени в състава ни, нарушиха ритъма ни на игра и в крайна сметка бразилците си осигуриха победата след 25:17.


“Това, което видях днес, наистина ми хареса, но просто тези поредица от грешки, които допускаме, донякъде ни създават проблеми. Мисля обаче, че ще ги изчистим”, заяви националният селекционер Найден Найденов пред репортера на Нова Телевизия в Лондон Гено Даскалов.


"Доволен съм, защото момчетата играха добре” - сподели пък водачът на волейболистите ни в Лондон Любо Ганев.  “Вижда се, че започва вече да се избистря това, което трябва да играем. Започват да правят това, което се иска от тях.  В следващата контрола, която ще направим с руснаците, мисля, че ще затвърдим това, което си поставихме като цел – да обиграем абсолютно всички състезатели, да видим кой в момента е в по-добра форма, на кого кога можем да разчитаме и така нататък.“ - допълни още Ганев.


Последната проверка на българите преди началото на олимпийския турнир, ще се проведе утре, като съперник на отбора ни ще бъде Русия. Двубоят започва в 16:00 българско време.
В неделя от 11:30 започва и участието ни на Игрите в Лондон срещу домакина Великобритания. Останалите тимове в групата ни са Полша, Италия, Аржентина и Австралия. В другия поток са Бразилия, Русия, Германия, Сърбия, Тунис и настоящия шампион САЩ
Първите четири състава от всяка група продължава на 1/4-финалите.