От Българската Асоциация са в готовност да помогнат на задържаните моряци

Изтича 24-часовата мярка за неотклонение на собственика на фирмата - оператор на кораба, който беше хванат с три тона кокаин в Испания. Дойчин Дойчев беше задържан по разпореждане на ГДБОП.

 

До часове ще стане ясно дали мярката му за неоклонение ще бъде продължена с прокурорско разпореждане, както и дали ще му бъде повдигнато обвинение.

 

Междувременно, от Българската асоциация на капитаните обясниха, че е напълно възможно капитанът на кораба, а и целият екипаж, да не са знаели за вида на товара. В товарните операции обикновено са заети капитанът, помощник-капитаните и палубният боцман. Най-малко касателство имат хората от машинното отделение, обясняват специалистите.

 

За арестувания капитан Иван Станчев в морските среди се говори само с добро, разказават от Асоциацията. Близките на капитана също са убедени, че той няма вина.

 

От Асоциацията са в готовност да помогнат на моряците чрез съдействие на сови испански колеги.

 

Втори ден обаче дори роднините на арестуваните моряци нямат никаква информация за своите близки. Това заяви пред наш екип сестрата на помощник-механика Лилия Станева. 

 

Жената не очаква от фирмата собственик на кораба "Сийборн Трейд" да й се обадят.

 

Липсата на цялостна информация притеснява семейството на Юлиян. Баща му е с болно сърце, а приятелката - в напреднала бременност. По тази причина сестра му поема цялата тежест.

 

Лилия също е категорична, че брат й не е знаел, че корабът е обект на внимание от страна на полицията заради съмнения, че пренася дрога. Жената е готова да даде показания пред разследващите.

 

Репортери: Искра Урумова, Цеца Алесова