48 часа сестрата на помощник-механика от кораба "Свети Николай" няма информация за брат си

Втори ден роднини на арестуваните в Испания моряци нямат никаква информация за своите близки. Това заяви пред наш екип сестрата на помощник-механика - Лилия Станева.  

Повече от 48 часа Лилия очаква телефонно обаждане с информация за това какво предстои на брат й Юлиян Петров, след като кораба „Свети Николай”, на който е работил, беше задържан с 3 тона кокаин в Испания.

„От фирмата не са ми се обадили, от полицията не са ми се обадили, от външно министерство, те ни казаха че при първа възможност, при първа информация ще ни се обадят лично и явно няма още постъпила такава информация, щом не са ми се обадили”, каза Лилия.  

Тя сподели, че не очаква от фирмата "Сийборн Трейд", собственик на кораба, да й се обадят.

„Аз не очаквам тази фирма да помисли за моя брат. Те не го познават, наемат го, той за тях е един работник. Чувства няма между тях, значи чувствата са само на близките. Мен ме интересува той да се върне. Фирмата не ме интересува, тя не може да компенсира това, което в момента те правят с него. Те му погубват живота, защото това е едно голямо петно в нашето семейство”, каза още Лилия.

Липсата на информация притеснява семейството на Юлиян. Баща му е с болно сърце, а приятелката му е в напреднала бременност. По тази причина сестра му поема цялата тежест.

„Аз трудно спя, когато има някакъв проблем. Втора вечер аз не спя, мисля си как се чувства в момента брат ми и как е той. Просто далече е, не съм до него и ми е тежко”, сподели сестрата на Юлиян.

Лилия е категорична, че брат й не е знаел, че корабът е обект на внимание от страна на полицията заради съмнения, че пренася дрога. Жената е готова да даде показания пред разследващите.

Репортер: Цеца Алексова