От Е.ОН трябва да му изплатят 24 150 лева

Русенски пенсионер успя да осъди един от монополистите у нас - Е.ОН. Това е национален рекорд по присъдено обезщетение от електроразпределително дружество. Върховният касационен съд не допусна обжалване на решението на Окръжния съд и Е.ОН трябва да изплати на пенсионера 24 150 лева.


Преди четири години съседи подали анонимен сигнал в Е.ОН., че Иван краде ток и от дружеството направили проверка на къщата в село Кошов.


„Електромерът е на улицата, заключен е. Е.ОН идват, разпечатват, показват ми някакви снимки, тук има външна намеса. Пишат един протокол, шест месеца назад сметки на пълна мощност – 1800 лева”, разказва Пламен Петров – син на Иван Петров.   


Почти две години семейството живяло без ток в дома си.


След тройна експертиза Варненският районен съд постановява, че Иван Петров не дължи пари на Е.ОН, а електричеството е възстановено. Битката продължава.


„Общите условия на Е.ОН са 96 страници и съм ги чел многократно. Дължат обезщетение по 20 лева на всеки 12 часа престой без ток. Да се справиш с Е.ОН е ходене по мъките и много средства. Удоволствието е огромно”, допълва Пламен Петров.  


Успехът вероятно ще мотивира и други българи да търсят правата си, смята синът на Иван. Не остава нищо друго освен електроразпределителното дружество да изплати 24 150 лв.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Олга Василева