За това алармираха от движението на Меглена Кунева

Сваленият за реставрация Паметник на Цар Освободител вече месец стои в двора на скалд за вторични суровини в столичния квартал "Требич". За това алармираха членове на „Движение България на гражданите".

 
„В този двор от едната страна колят прасе, а от другата - тенекеджия си изчуква колата. Той е абсолютно зарязан, не се извършва каквато и да било реставрационна дейност. Около него е някаква кочина от всичко, което някой си е намерил на улицата”, заяви скулпторът проф. Велислав Минеков.
 
 „Вандалският” ремонт на монумента пък струвал не повече от 60 000 лева, а не предвидените за целта 1,2 млн. лева, съобщават от сдружението на Меглена Кунева.
 
Истинската причина, според тях, да се укрепват основите на паметника като „касапски се срежат краката на коня”, е намерението на приближена до управляващите групировка да строи подземен гараж на мястото срещу сградата на Народното събрание.
 
„Това е вандализъм, причинен от държавата. Аз искам да чуя името на този голям български експерт, на учения от БАН, който предложи срязване на коня с тази технология, която отива повече на месар, отколкото на учен”, каза още Минеков.