ФИФА наказа Веселин Минев за два мача

Любослав Пенев повика двама нови футболисти в националния отбор преди важните световни квалификации с Дания и с Чехия. Това са защитниците на ЦСКА Иван Бандаловски и Михаил Венков, които от днес вече са част от подготвителния лагер на тима в Правец.

До този ход от страна на националния селекционер се стигна след като ФИФА наказа за два мача левия бек Веселин Минев. В  официалното съобщение на БФС не е уточнена конкретна причина за санкцията, но почти сигурно тя е наложена заради участието на бранителя в масовия бой, който си спретнаха българи и арменци по време на предходната квалификационна среща, спечелена от отборът ни с 1:0. Освен наказанието, Минев ще трябва да плати и глоба от 5000 швейцарски франка, както и още 1000 франка разноски по откритата в Цюрих дисциплинарна процедура срещу него.

Наказан за мача с Дания е и халфът Светослав Дяков. Двубоят със скандинавците е на националния стадион "Васил Левски" от 21:00.  Четири дни по-късно със същия начален час и гостуването ни на Чехия в Прага.