Сините ще искат допълнително билети заради големия интерес

Дербито ЦСКА - Левски ще привлече най-много публика в последните 11 години. Очаква се в събота на националния стадион "Васил Левски" да има 25 000 души. Нещо, което се е случвало от 2001 г. насам. Големият мач в българския футбол не е събирал над 25 000 души вече повече от десетилетие.

За последно това стана през април 2001 г. на стадион "Георги Аспарухов". Тогава присъстваха 27 313 зрители. В последните години феновете доста се отдръпнаха от мача, но сега интересът е огромен.

От Левски се похвалиха, че привържениците на сините са купили само за вторник над 1500 билета за двубоя. Финансовият директор на сините Константин Баждеков намекна, че интересът е голям и дори може да се стигне до отпускането на допълнителни пропуски за мача утре.

"Колегите от ЦСКА се отнесоха много коректно и ни дадоха навреме 11 хиляди билета. Във вторник сме продали 1500 билета, а интересът за сектор Б е завишен, така че може да поискаме още билети, които да продаваме в деня на мача", отбеляза Баждеков. От ЦСКА пуснаха билетите за своите фенове в продажба от четвъртък. От събота пък всички желаещи да наблюдават дербито ще могат да се сдобият с пропуски на касите на "Васил Левски" при езерото Ариана, както и на тези откъм ул. „Граф Игнатиев”.