Работата на главния прокурор е скучна, сподели обвинителят с току-що изтекъл мандат

„Ние мразим държавата повече от бандитите. И докато това е така, трудно ще изградим цивилизовано общество”. Това заяви вече бившият главен прокурор Борис Велчев в интервю за предаването „Всяка неделя”.

 
Обвинител номер 1, чийто мандат изтече преди два дни, бе категоричен, че „на прокуратурата не й трябват тирани”. И допълни, че многократно е бил обвиняван, че не действа с толкова твърда ръка, колкото предшественика си Никола Филчев.
 
Велчев каза още, че през седемте години на отговорния пост е странял от славата. А силата, дадена му от заеманата позиция, се стараел да използва „много внимателно”.
 
„Най-много ми тежеше това, че вместо да си върша работата, се чувствах длъжен да участвам във всички скандали около прокуратурата”, сподели още обвинителят.
 
Той определи работата на главния прокурор като „скучна”.
 
„Много е тежко да заемаш такъв пост в общество, където всеки търси виновници”, коментира още Велчев.
 
Той отказа да посочи име на личност, която предпочита да го наследи. Но разкри, че се надява да бъде „човек от кариерата”.
 
„Вероятно ще има свръхочаквания и към приемника ми и той ще бъде натоварен с обвиненията за политически избор”, коментира обвинителят.
 
Цялото интервю на Кеворк Кеворкян с Борис Велчев гледайте във видеото.