Най-нестандартната екзотична дестинация е Тайланд - в комбинация с Банкок и остров Пукет



Не всички си представят Нова година със сняг, пред камина с греяно вино или на ски в някой курорт. За някои няма нищо по-приятно да гледат фойерверки, докато краката им са заровени в пясъка и държат коктейл в ръка на екзотичен остров.

Най-нестандартната екзотична дестинация е Тайланд - в комбинация с Банкок и остров Пукет.

В „Града на ангелите”, каквото всъщност значи Банкок, празникът започва с дълги разходки из будитските храмове. Едва след това идва ред на самото посрещане на новата 2013 г.

В хотелите се организират вечери, някакви програми, характерни за местната култура, вечеря, фойерверки и дори нощно къпане.

Индонезия е втората предпочитана дестинация. И по-специално остров Бали . Това райско кътче е притегателно място за любителите на гмуркането. За да се потопят в подводния свят на коралови рифове, те пътуват и към Виетнам.

Преди да заминете например за Тайланд обаче, е хубаво да почетете какво не трябва да правите и с какво да се съобразявате.

Една от любимите храни са хлебарките, пекат си ги на скара, мариноват ги. И в местните магазини, където има купища храни, от типа на сандвичи, те си ги слагат в сандвичите. Затова на европейците не се препоръчва да си взимат сандвичи”, обяснява туроператорът Мария Арнаудова.

Трябва да имате предвид , че за някои пътувания се изисква предварителна подготовка, в която се включва и ваксина. За Африка ваксините са задължителни, а в Азия са желателни само за Бирма.

Ако не обичате снега и са ви омръзнали студа и дебелите дрехи, вдъхновете се от видеото за това къде на топло може да посрещнете 2013 г.

Репортер: Мария Милкова