Предложението беше отправено от „Коалиция за България”

Депутатите отхвърлиха предложение министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев да бъде изслушан по темата за състоянието на ВМЗ-Сопот.

 
Идеята бе дадена от народния представител от „Коалиция за България” Милена Христова. Тя заяви, че е редно министърът да каже какво е състоянието на завода и какво предвижда правителството да се случва с предприятието оттук нататък.
 
Има опасност напрежението във ВМЗ да ескалира. МИЕТ трябваше да изготви оздравителна програма, а вместо това е представен план за оптимизация на дейността и съкращения”, каза Христова.
 
По думите й е редно министърът да информира парламента за състоянието на завода, тъй като решението за изваждане на предприятия от приватизационния списък е на Народното събрание.
 
След като предложението за изслушването беше отхвърлено, депутатът Румен Петков поиска прегласуване.
 
„Би трябвало да знаем през ноември превеждан ли е още един милион. Имам основание да считам, че когато са преведени парите, са разплатени средства на доставчици, които нямат пряко отношение към производството или по друг начин казано, тези 7 милиона са откраднати. Трябва да знаем на какво основание са преведени тези пари”, коментира Петков.