В здравното министерство бонуси не са раздавани, заяви министърът

От ноември увеличението на заплатите на работещите във всички кръвни центрове в страната е 32%, заяви здравният министър Десислава Атанасова във Варна, където откри обновеното отделение по гастроентерология.

„Спазих своето обещание и от 1 януари 2013 година с още 16,6% са увеличени заплатите на работещите във всички кръвни центрове в страната”, заяви Атанасова и допълни, че така увеличението вече е с над 32% считано от ноември досега.

По думите й е имало проблеми с промяната на закона, което е лишило работещите в кръвните центрове да взимат допълнително материално стимулиране.

„Съкращавахме капиталови разходи, вложихме ги в това хората да бъдат наистина добре възнаградени за труда си”, каза още здравният министър.

Тя допълни, че в министерството на здравеопазването бонуси не са раздавани, а всички икономисани средства са раздадени за увеличение на заплати на работещите в спешните центрове, в държавните психиатрични болници и в кръвните центрове.

Министър Атанасова каза още, че кръвният център във Варна има нов директор. Старият се е пенсионирал и това е наложило провеждането на конкурс.