Появиха се публикации, които хвърлиха сянка на съмнение върху избора на изпълнител

Започва проверка на обществената поръчка за новото лого на България. Тя се извършва от инспектората към икономическото министерство. Ако бъдат открити нередности, докладът ще отиде в прокуратурата.

 

Авторите на логото обаче заявиха, че нямат притеснения.

 

Припомняме ви - в средата на януари новото лого, което е част от цялостната стратегия за бранд България, вече влезе в новинарските емисии. Тогава обаче причините бяха чисто естетически - заради вълната от критики за художествената стойност на продукта.

 

Днес обаче в медиите се появиха публикации, които хвърлиха сянка на съмнение върху избора на изпълнител.

 

Заговори се и за конфликт на интереси - спрягано беше името на Александра Ланг, съветничка на бившия министър Трайков. И двамата вече не работят във ведомството. Експерти от министерството обаче обясниха, че в този случай не може да става дума за конфликт на интереси, защото Ланг е била част от вътрешния екип на проекта.

 

„Екипът на проекта по никакъв начин не участва в обществената поръчка, в изпълнителния екип на кандидатите, защото това не е редно. Разбирате ли? Александра Ланг е в екипа на проекта, а не на изпълнителя, който се е кандидатирал по една обществена поръчка за изъпленнието на този проект”, каза Анелия Генова, "Маркетинг, реклама и информация в туризма", МИЕТ.