Това щяло да позволи да се намалят цените на тока в началото на април

„В оставащите няколко дни парламентът трябва да промени Закона за енергетиката, така че да може служебното правителство и назначено от него ръководство на държавния регулатор да ревизира цените на тока”. Това заяви в Батановци лидерът на БСП Сергей Станишев.

 

По думите му това ще позволи да се разгледа ценообразуването в спешен порядък и да се намалят цените в началото на април, защото хората не могат да си платят сметките.

 

БСП свята, че следващият парламент трябва да вземе решението за това, дали да се развива ядрената енергетика у нас. Според Сергей Станишев, настоящият парламента няма нужното доверие да се произнесе след гласуването на референдума.

 

Според Станишев, парламентът трябва да гласува мораториум за строителството по Черноморското крайбрежие и да приеме решение, което да задължи НЗОК да осигури нормално функциониране на доболничната и болнична помощ.

 

„Незабавно трябва да бъдат платени парите на хората, пострадали от силното земетресение”, заяви още лидерът на БСП, след скандалната новина, че 80% от техните молби за помощ са отказани и повече от 300 семейства няма да получат никаква подкрепа от държавата след бедствието.

 

Хората от Батановци се оплакаха, че заради нехайството на управляващите проблемите са се задълбочили и след зимата къщи, които е можело да бъдат укрепени, вече трябва да бъдат съборени. Ситуацията е още по-отчайваща на фона на ниските доходи.

 

Станишев призова Народното събрание да покани разширена мисия наблюдатели от ОССЕ и ПАСЕ, които да гарантират честни избори.

 

Междувременно от „Позитано” 20  алармираха, че получават информация от цялата страна за масово изкупуване на боксове, бухалки и бомбички. БСП са подали този сигнал до президента и призовават хората да не се поддават на провокации.

 

 „Ясно е, че отговорността за реда в страната продължава да бъде на ГЕРБ, ясно е, че в момента държавата има министър на вътрешните работи. Това, че той е в оставка, не означава, че той не носи отговорността за това, което се случва в държавата и ще случи утре. Лично Цветанов ще отговаря и ще бъде отговорен, ако утре протеста бъде окървавен от целенасочени провокации”, коментира  Антон Кутев, главен секретар на БСП.