В него важен ще е вътрешният министър, който ще организира изборите, смята Каракачанов

„Президентът трябва бързо да назначи служебно правителство”, коментира пред Нова телевизия лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

„В момента топката е в полето на президента”, заяви Каракачанов. По думите му Плевнелиев трябва да бъде ясен и категоричен и би могъл още днес да връчи мандата и на трите партии, които са декларирали, че няма да създават правителство. „Така още утре може да създаде служебно правителство”, обясни лидерът на ВМРО.

Според него във време на криза трябва да се действа бързо, следващото правителство трябва да е съставено от експерти. Най-важните ще са постовете на министрите на финансите, на икономиката и на вътрешния, който ще организира изборите.

„Какво ще стане на улицата, ще зависи от бързите действия на президента”, смята Каракачанов.

По думите му приоритетите на служебното правителство трябва да са три - ревизия на всички разходи, направени от правителството на ГЕРБ, ревизия на ЕРП-тата, както и замразяване на сметките за ток февруари и януари.

“Ако Плевнелиев не се прояви като политическа личност, протестиращите ще му искат оставката и хаосът ще стане още по-голям”, смята Каракачанов.