Каквото остане отива за благотворителност

Пловдивският митрополит Николай се е разделил със скъпия си часовник марка „Ролекс”, за да плати сметката за електричество на църквата „Света Великомъченица Марина”. За благородната постъпка съобщи църковното настоятелство при митрополитския храм в Пловдив.

„Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай дари на Църковното настоятелство при храм „Света Марина” една от малкото си лични вещи, с които има право да се разпорежда – часовник ("Ролекс"), с молба той да бъде продаден, а с получените пари да бъде платена сметката за ток”, се казва в цитираното от БГНЕС съобщение.

В случай, че при продажбата се получи по-голяма сума, разликата да бъде използвана за благотворителност”, пише още в текста, от който става ясно, че храмът дължи за електроенергия 2 940 лв.  

От Църковното настоятелство благодарят на митрополита и на всички вярващи миряни, направили до момента целеви дарения, които с тяхно съгласие ще бъдат използвани за заплащане на следващите сметки за ток на църквата. Съобщението е подписано от председателя на настоятелството и епархийски духовен надзорник Архимандрит Арсений.