За „Певица на годината” бе обявена Анелия, а Преслава – за музикален идол

Фолк гилдията раздаде своите награди. Церемонията, освен с блясъка на победители и победени, модни отличници и модни убийци, не се размина и с предните интриги. Скандалът дойде от Камелия, която до такава степен се е идентифицирала с поп фолка, че излезе на сцената по халат, а извинението й за външния й вид беше протест срещу липсата на двете основни категории – певец и певица на годината, които за първи път бяха обединени в категорията „Изпълнител на годината”.


„Не съм съгласна”, каза Камелия. Демагогското й изказване определено „възбуди” публиката, но взриви и колегите й. А Андреа директно контрира Камелия от сцената, наричайки изказването й провокация в една трудна година за фолка като жанр. Това, което екипът на ВИП Новините научи е, че зад кулисите също се е разразила полемика за новия скандал между Андреа и Камелия. И засега нещата стоят по следния начин – 1:0 за Андреа.


Иначе „Певица на годината” е Анелия. Преслава е музикалният идол, Джена получи статуетка за „Песен на годината”, Галена – за видеоклип, Цветелина Янева – за албум, а Андреа взе наградата за „Кралица на сцената”. В стилово отношение най-лошите бяха Нелина, Теди Александрова, Сиана и Роксана. А най-добрите – Анелия, Галена, Андреа, Преслава, Джена и Цветелина Янева.


Подробности гледайте тази неделя в „Студио ВИП” от 9:30 часа.