Социалистите подкрепиха предстоящия протест на лекарите

Нов пакет от спешни мерки в сферата на здравеопазването предлагат от БСП. Според Сергей Станишев новото служебно правителство трябва да смени целия надзор на Националната здравно-осигурителна каса и обяви, че левицата напълно подкрепя предстоящите протести на лекарите. Лидерът на БСП настоява отговорността за състоянието на здравеопазването да бъде поета от Бойко Борисов, защото решенията и назначенията са били негови.

Министър Атанасова в момента се прави на протестираща срещу себе си”, коментира лидерът на социалистите. „В момента в надзора на НЗОК е печално известния с баничките г-н Николов. Изпълнителен директор на „Козлодуй”, забележете! Директорът на касата, с който г-н Борисов и ГЕРБ се опитват да си измият ръцете. И новото служебно правителство трябва да смени целия надзор на НЗОК, за да потръгнат нещата!”

От левицата настояват за спешна ревизия в рамките на една седмица на финансовите потоци на Здравната каса, какво е платено и какво не е разплатено. По думите на Станишев заложеният бюджет в момента ще стигне само да изборите.

„В София няма предвидени пари за раждане в последните месеци на годината! Така че майките, които планират да раждат през есента да му мислят! Директорите трябва да направят план за работа в условията на тежка криза!”, каза още Станишев.

Репортер: Живко Коснатнтинов