Министърът на културата в оставка съобщи, че е рано да каже дали приключва с политиката

"Вчера посетих Бойко Борисов в болницата. Отидох да му докладвам за някои неща. Възстановява се. Малко му е високо кръвното. Вчера му се виеше свят. Нормално е човек при толкова вълнения да има и своите кризи. Нека да се успокои, не е необходимо да умира". Това сподели министърът на културата в оставка Вежди Рашидов. Той потвърди, че Бойко Борисов все още е в болница "Лозенец".

 

Рашидов разказа, че решението кабинетът да подаде оставка е взето късно вечерта на 19 февруари, деня преди премиерът да отиде в Народното събрание и да каже, че ще върне мандата. "Късно вечерта решихме екстремно да подадем оставка. Аз смятам, че този премиер беше отговорен. На срещата не са присъствали всички членове на кабинета. Имало е хора в командировка, хора в Брюксел.

 

Министърът на културата в оставка сподели още, че е рано да каже дали приключва с политиката. "Не е мястото за един творец банката на парламента, но съм дал дума на премиера Бойко Борисов до изборите да бъда около него и каквото мога, ще му помогна. Дълбоко се съмнявам, че вече ще поема толкова тежък кръст. Ако моите хора, моята гилдия настояват, тогава бих помислил. Аз много държа на моите хора, защото утре ще бъда част от тях", аргументира се той.

 

"Проверих и няма една с друга фирма да се повтаря при печеленето на търгове по Закона за обществените поръчки. Отивам си спокойно. Благодаря на Дянков, на археолог номер 1, че бяхме приятели ", добави той.