13 милиона лева са дълговете на МВР към момента

Ако ГЕРБ спечелят предстоящите парламентарни избори Бойко Борисов отново ще е министър-председател. Това съобщи вицепремиерът в оставка Цветан Цветанов.

Цветанов обаче отказа да коментира дали ще е министър на вътрешните работи при евентуален втори мандат. Иначе призна, че управляващите са допускали грешки, в това число и при политиката на доходите, но държавата не би могла да си позволи по-сериозното им увеличение.

Вицепремиерът твърди, че във вътрешното министерство няма чистка, каквато информация се била появила за смяна на директори на областни дирекции на МВР в страната.

13 млн. лева са дълговете на министерството към момента, като в началото на мандата са били над 40 милиона, информира още вицепремиерът в оставка.

Според Цветанов има целенасочена политика за дестабилизация: "Цялостната политика на опозицията беше градена в тази посока. Това са Иван Костов, Сергей Станишев, Волен Сидеров, Лютви Местан - систематичната подготовка за дестабилизация на страната".

„Има определени политически сили, има определени икономически сили и криминални структури, които ще се постараят да си купят демокрация", коментира още Цветанов, като призова протестите да бъдат мирни.


Репортер: Нели Тодорова