Специалистът няма футболни пристрастия, но ако се срещне със съименника си, ще намери общи теми

Д-р Димитър Бербатов е новото попълнение в екипа на Диагностично-консултативен център номер едно в Ямбол. Ръководството на поликлиниката смята, че това е един от най-добрите трансфери през пролетния сезон.

 

Ямболската поликлиника нямаше ендокринолог през последните две години. Затова офертата към специалиста от Елхово е съвсем логична. 

 

С колегата Бербатов се познаваме още от преди, когато беше общопрактикуващ лекар, и когато към декември месец придоби въпросната специалност, с удоволствие му предложих и той се съгласи да работи при нас. Д-р Бербатов се представя много добре в рамките на нашето здравно заведение”, коментира д-р Венцислав Славов, Управител ДКЦ 1 Ямбол.

 

В Ямбол лекарят приема пациенти всеки делник до обяд, след това преглежда в родния си град.

 

Бях изненадана, мислех че се шегуват, когато разбрах, че така се казва, защото е абсолютно съвпадение на двете имена”, каза Наталия Филипова.

 

Едно голямо съвпадение, точно Димитър, и първото име и фамилията, голямо съвпадение с големия футболист”, добави Петя Петкова.

 

Той напомня на някой друг, но най-хубавото е, че имаме ендокринолог, това е най-важното, защото той много ни трябва”, смята д-р Мила Табакова.

 

Прадядото на д-р Бербатов пристига със семейството си в Ямболско от района на Дедеагач в Беломорска Тракия.

 

Аз съм кръстен на моя дядо, който се казваше Митрьо Георгиев Бербатов. Медицината ми е била слабост, предизвикателство е да работиш с хората, да можеш да помагаш на хората, да решаваш определени проблеми, да срещаш  благодарността на хората”, каза д-р Димитър Бербатов.

 

42-годишният Бербатов няма футболни пристрастия, но ако някога случаят го срещне с известния му съименник, е сигурен, че ще намерят общи теми на разговор.

 

За общочовешки теми вероятно, за футбол и за медицина трудно, така предполагам”, добави той.

 

Репортер: Валентин Иванов