Подкрепиха обаче помощта за най-бедните

Както се заканиха в понеделник, работодателите напуснаха днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Повод за решението им стана несъгласието с промените в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор.

 

Не можем да подкрепим и да търпим действието на закони, които са противоконституционни”, заяви председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, който прочете декларация от името на национално-представените работодателски организации.

 

За изпълненото днес намерение се разбра след среща в понеделник в БТПП. Подкрепиха го представителите на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Асоциация на индустриалния капитал (АИК) и Българската стопанска камара (БСК).

 

„С промените в закона се създават условия за натиск, политически и криминален върху членовете на управителни органи на работодателските организации. Затова национално-представителните организации на работодателите заявяват, че прекратяват участието си в НСТС. Това е нашият морален жест срещу неморалното законодателно решение от март 2013 година”, отбеляза Симеонов, цитиран от БГНЕС.

 

Четирите организации обаче напълно подкрепят договореното до този момент в работните групи на НСТС. „Ние не сме против предвидените средства от бюджета да стигнат до най-уязвимите слоеве на населението”, подчерта Симеонов.