Само ГЕРБ може да спре бившите комунисти, заяви бившият премиер

„Би било рядка глупост за една нация да избере партия, на която да й спрат еврофондовете”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на речта си на Националната конференция на партията.

 

Борисов беше посрещнат на крака и с аплодисменти от привържениците си в столичната зала „Арена - Армеец”, където бяха взети засилени мерки за сигурност. 

 

След като се скара на водачите на листи, че са без вратовръзки, Борисов започна и с обещанията – 32 милиарда лева да влязат в икономиката на страната. 

 

„Това ще стане благодарение на гостите от първия ред”, заяви бившият премиер и посочи  представителите на Европейската народна партия, както и депутати от други европейски държави.

 

 „Когато говорим за ГЕРБ, трябва да говорим за партия, която е донесла пари в България. Когато говорим за БСП и ДПС, това са партии, изнесли пари от България”, смята Борисов. 

 

Той посъветва съпартийците си да разясняват някои неща на хората в страната, когато разговарят с тях.

 

„Приказките, че асфалт не се яде, само 20% от всичко, което сме построили е с българските пари, на българския данъкоплатец. И би било рядка глупост да се избере партия, на която да спрат еврофондовете. Ако ние заделим от нашите си пари 1 млрд. лв., от Европа ни дават 5 млрд.”, заяви Борисов. 

 

Той посъветва съпартийците си когато разговарят с хората, да не крият това, което е сгрешено в управлението. 

 

„Който не работи, той не греши”, заяви Борисов. 

 

Бившият премиер не пропусна да спомене и името на лидера на социалистите Сергей Станишев, но с уговорката, че ще го направи само веднъж.  

 

„ГЕРБ няма нищо общо с пуснатото досие на Станишев. Забранявам думата досие да се коментира по дебати. Бих го посъветвал да види кой е щабът, който ме атакува първо мен, след това и него”, заяви Борисов. 

 

Освен това от ГЕРБ заменяли оптимизма с реализъм и прагматизъм. 

 

„Силата на нашата партия е реализъм и строителство. Работа, работа, работа”, заяви Борисов. „Връщане на ДДС в седемдневен срок. Не вдигане на данъците. Това е, което можем да обещаем. Моите колеги искат и ние да обещаем нещо. Но не можем да обещаем. Ще работим. Ние ще следваме това, което правят в Германия – колкото произвежда, толкова ще харчим”. 

 

Според него няма друга партия, освен ГЕРБ, „която да може да спре бившите комунисти”. 

 

„Мен ме обвиниха няколко негодници, че съм диктатор. Кой диктатор си дава оставката, кой диктатор си дава властта. Това, че при нас има ред и дисциплина, не значи, че има диктатура” коментира Борисов.