Според ръководството на митниците съдът е доказал, че у нас не всички са равни пред закона

В безпрецедентно изявление от Агенция „Митници” обявиха монопола за победител над законността в България. Поводът е решението на Върховния административен съд да спре заповедта, с която се отнема лицензът на "Лукойл" за данъчния й склад в „Илиянци”. 

 

Заповедта за отнемането на разрешителното бе мотивирана с открити нарушения в измервателните уреди на „Лукойл”. По повод съдебното решение от агенцията заявиха: „Тази нощ съдът пропусна шанса да разсее разяждащите обществото съмнения, че в държавата ни управлява олигархия. Тази нощ законът коленичи и монополът победи".

 

Според ръководството на митниците съдът е доказал, че у нас не всички са равни пред закона и с този акт са обслужени чужди интереси.

 

„Тази нощ институции изгубиха достойнство, държавата – приходи, гражданите – вярата, че могат да живеят в нормална държава”, се казва още в изявлението на Агенция „Митници”. 

 

По-рано от „Лукойл” определиха действията на митниците като административен произвол. Оттам показаха график за включване на новите измервателни уреди, като срокът за „Илиянци” е до 29-30 април.