Това е пореден успех за лентата „Скок” на Петър Вълчанов и Кристина Грозева

Българският филм „Скок” получи голямата награда за най-добър филм на престижния Международен фестивал за късометражни филми в Брюксел. Това е пореден успех за лентата на режисьорското дуо Петър Вълчанов и Кристина Грозева.


Късометражният филм с участието на театралния и телевизионен актьор Стефан Денолюбов беше представена и в официалната селекция на международния фестивал за късометражно кино в Пусан, Южна Корея, където също получи добри отзиви.

 

30-минутната лента е наградена и за най-добър сценарий на Международния фестивал за късометражно кино в Клермон Феран. Тя е номинирана и за Европейски кино награди в Берлин, което за първи път се случва с български късометражен филм.

 

Денолюбов е в ролята на стария ерген Гошо, все още живеещ с майка си и дядо си. Богатият му братовчед Жоро, пълна негова противоположност, заминава за няколко дни извън България и му оставя луксозния си апартамент. За Гошо това е невероятен шанс да избяга поне за малко от ежедневието си, а в жилището намира всичко, което му се е искало да притежава. Появата на жена, която инспектира водомерите в блока, допълнително ще усложни ситуацията.