Иван Костов публикува във Фейсбук страницата си обръщение към членовете и симпатизантите на ДСБ

Ден след като обяви, че подава оставка от лидерското място на ДСБ, Иван Костов публикува във Фейсбук страницата си обръщение към „членовете и симпатизантите, към привържениците на ДСБ. Към тези, които сами се наричат Костовисти”.

 

Видеопосланието е озаглавено "Споделям с вас последната си опора".

 

„След загубата на изборите, увереността ми е силно разколебана. Сигурен съм, че ще преживеем тежки изпитания като общество. Вие последни ще се поддадете на хаоса и разпада, които ви обхващат”, казва Костов.

 

„Сигурен съм, че ако намерим отново път към доверието наизбирателите, това ще бъде защото вие ще пренесете през душите си товара на разочарованието и отчаянието. Сигурен съм, че ако някой може да намери изход от кризата на отечеството ни, това сме ние, но само заедно с всички вас”, продължава той.

 

И продължава: „Сигурен съм, че макар да го считате за несправедливо, разбирате, че съм превърнат в гръмоотвод на злобата и ненавистта в българската политика. Че съм станал последното оправдание за безпомощността на негодниците, некадърниците и просто на тези, които не искат да носят отговорност за каквото и да било”.

 

Цялото обръщение гледайте във видеото.