Социалистката сигнализира прокуратурата за бюлетините в печатницата в Костинброд

До днес се чудех откъде Цветан Цветанов в изборната нощ знаеше, че аз съм подала сигнала за печатницата в Костинброд. Днес разбрах - от ДАНС. Да, аз подадох сигнала и го казвам не днес, казах го на 12 май вечерта”. Това заяви бившият депутат от „Коалиция за България” Мая Манолова на извънредна пресконференция.

 

Тя се възмути от така създалата се „истерия” около подаването на сигнала за наличието на 350 000 бюлетини с неясно предназначение в Костинброд.


Това е все едно да знам за подготвян банков обир, да сигнализирам и след това обирджията да ме обвинява, че не е станал милионер”, иронизира ситуацията Манолова.


Тя допълни, че няма намерение да спори с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, „щом той смята, че тези допълнително отпечатали бюлетини са щели да му донесат още 5-6%”.


Остава обаче въпросът какво са му донесли допълнително напечатаните и предварително изнесените от печатницата бюлетини”, каза още социалистът.


Според нея ГЕРБ сами са се идентифицирали като политическата сила, която стои зад готвените фалшификации на изборите.


Съпартиецът й Михаил Миков пък цитира Изборния кодекс, според който броят на отпечатаните бюлетини за избори за народни представители или президент трябва да е равен на броя на избирателите, увеличен с 10%.


Очевидно става нарушение на нарушение на Изборния кодекс”, отбеляза Миков.