Борисов изрази съмнение, че БСП и ДПС работят за разцепването на групата на ГЕРБ

„Каквото и да говори Волен Сидеров, видно е, че са се разбрали с ДПС. Да видим дали няма да изиграят този цирк, че са им откраднали депутати”, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

 

Според него „за да искат да направят правителство със 120 депутати, значи, че са се разбрали с някоя от другите две партии. Ясно е, че не е с ГЕРБ, освен ако не говорят с наши депутати. Ще видим. Но щом искат да правят правителство, значи са се оговорили с „Атака”. 

 

Борисов подчерта, че когато имаш 120 срещу 120 депутат, това значи нестабилно управление. 

 

„Тогава ще трябва да си набавяш 2-3 гласа по начин, за който избирателите не са гласували”, пресметна лидерът на ГЕРБ. "Така че по-добре е да се направят избори. Тогава ще влязат и други малки партии". 

 

Запитан дали групата на ГЕРБ в парламента няма да се разцепи, Борисов заяви, че има съмнение, че БСП и ДПС работят по този въпрос.

 

По думите му, ако останалите партии са имали чест и достойнство, са щели  да излязат и да заявят, че поздравяват победителите

 

Борисов уточни, че по въпроса за касирането на изборите, ГЕРБ е наела юристи, консултант им е Георги Марков.

 

„Надявам се, щом подготвят материалите за жалба, да я пуснем в Конституционния съд. Това няма да стане нито през президента, нито през Министерския съвет. В рамките на няколко дни ще си пуснем необходимата жалба”, допълни Борисов.