Това според него е била идеята на назначаването на Пеевски

"Подготвяли са сценарий да ме задържат и в ареста да ме убият", заяви експремиерът Бойко Борисов.

 

"След като БСП, ДПС и "Атака" признаха изборите и в тази криза отново ГЕРБ е първа политическа сила, те казаха, че с ръководството на ГЕРБ трябва да се разправят по нестандартен начин и само Пеевски се е съгласил на този нестандартен начин. Десет дни никой от тях не казва кой е предложил Делян Пеевски. Всички знаем, че такова решение се взема само от Ахмед Доган", подчерта Борисов.

 

На въпрос откъде има информацията за готвен арест и убийство, той отговори с въпрос:„Вие какво разбирате под нестандартно? За мен това значи нестандартно. А с любов ги победих".

 

„Разбира се, че говоря за политическо убийство. То го пише в документите. Орешарски, Станишев и Доган мъцкат и не можеш да разбереш дали неправилно говорят, или не могат да говорят”, каза лидерът на ГЕРБ. 

 

По думите му за шеф на ДАНС е бил предложен човек, който не ходел на работа, а „те го нарекоха професионалист”.

 

Според Борисов лидерите на тези партии искат убийството му, защото са разбрали, че по друг начин не могат да го победят. 

 

Бившият министър-председател е категоричен, че ще пази ГЕРБ от връщане на власт: "Не искаме да управляваме в тази ситуация. Няма държавност в момента".

 

Борисов допълни и, че не знае дали Росен Плевнелиев е имал пари в офшорни сметки: "Колкото Вие знаете дали шефът Ви има такива сметки, толкова и аз знам", 

 

Малко след началото на заседанието за Съвета за сигурност, Борисов напусна, като аргументира решението си със среща, която му предстои в Австрия с представителите на ЕНП, както и със „скандалното поведение на Сидеров”.

 

„Аз имам нормално усещане за държавност. Не мога да гледам как всички се гърчат и слушат Сидеров”, подчерта той.

 

Бившият премиер не очаква никакви резултати от заседанието, тъй като според него „те са дошли да го провокират”.

 

„Извода, който си правя от поведението на Станишев и Местан е, че БСП, ДПС и „Атака” умишлено искат да паднат от власт”, коментира той.