Водещата го обвини, че е изнасял документи от архива на Държавна сигурност, но той отрече

Няколко политико-икономически клана си сменят местата и затова е нужно с прости действия да се демафиотизира политиката. Работата е тежка и това не може да стане с магическа пръчка” заяви в предаването „На светло с Люба Кулезич” ген. Атанас Атанасов, зам.-председател на ДСБ.

 

Той добави, че те не са в тези кланове, тъй като са много малки. „Ако си представим, че мафията е една многоглава змия, то трябва юнак със здрав меч. Трябва да се прекъснат връзките между политико-икономическите структури, които печелят чрез управлението на държавата", смята той.

 

Попитан какво уби ДСБ, Атанасов отговори, че тя не е убита, но носи противоречиви усещания в хората, които са я подкрепяли през годините.

 

Водещата разкри, че бившата съпруга на Атанасов го е издала, че е изнасял оригинални документи от Държавна сигурност. Точно преди развода през 2006 година Анелия Атанасова води Кулезич в офис и й показала четири оригинални картона на агенти от ДС. Сред тях било досието на Асен Арсов. Кулезич върнала обратно картоните в МВР и там видяла, че те са подменени с фалшиви. Тя попита Атанасов с колко още такива картона разполага и имал ли е намерение да ги използва.  

 

"Много дълго Ви издържам. Това на нищо не прилича - да се врете в бельото на хората, вие работите с офицери от ДС", избухна Атанасов. "Никога не съм използвал тези документи", категоричен бе той и заплаши да си тръгне от студиото.

 

Генералът и се оправда, че подобни обвинения към него били инспирирани от Румен Петков. "Тогавашният вътрешен министър Румен Петков е взел тези документи и ги е занесъл в прокуратурата с искане да ми се отнеме имунитета. Магистратите му отказаха, защото разбраха в каква манипулация са искали да ги забъркат", каза още той по повод твърденията на Кулезич.

 

Целия разговор на Люба Кулезич с ген. Атанас Атанасов гледайте във видеото.