Каквото за всички останали, такова и за Цветанов, отсече главният прокурор

Каквото за всички останали, такова и за бившия вътрешен министър Цветан Цветанов”. Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира факта, че Цветан Цветанов ще премине през процедурата за регистрация като криминално проявен.

 

„Процедурата е разписана в наредба, подписана от самия Цветанов. Сега на него му се налага да спаси собствената си наредба", коментира Цацаров и допълни, че тъжното е да извървиш пътя от бивш министър до обвиняем, за да осъзнаеш две неща – че в тази страна съдът казва кой е виновен и кой не и второ, че собствената ти наредба противоречи на Конституцията.

 

„Ако го осъзнаваш в момента, в който наредбата засегне собствените ти права, това означава, че не си го осъзнал в момента, в който си я подписал, и в момента, в който тя е засегнала правата на хиляди хора”, каза още главният прокурор, цитиран от БГНЕС. 

 

Той коментира и детайли около второто обвинение на Цветан Цветанов. „Катерушка и пързалка има, но нека си представим, че освен катерушки имаме изнудване и длъжностно престъпление. Ако един съдия е подписал прилагането на СРС, дали става дума само за катерушка”, допълни Цацаров. 

 

На Цветан Цветанов беше повдигнато второ обвинение на 10 юли. Мярката за неотклонение на Цветанов e "подписка" и той няма забрана да напуска страната. Според обвинението Цветанов няколко пъти е отказал използване на СРС-та по отношение на бившия директор на РЗБОП - Велико Търново Орлин Тодоров.

 

Срещу Цветанов вече има едно повдигнато обвинение за незаконните подслушвания на политици, журналисти и бизнесмени.