Главният прокурор направи разграничение между поведението на Сидеров в парламента и извън НС

Волен Сидеров ще бъде задържан, ако се открият признаците за хулиганство. Няма да си играем на имунитети и възбуждане на наказателно престъпление”, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

 

„Конституцията дава право при заварено тежко престъпление лицето да бъде задържано на място. На министъра на вътрешните работи съм разпоредил в случаите на поведение, покриващо признаците на хулиганство, да бъда уведомяван незабавно”, обясни Цацаров, цитиран от БГНЕС. 

 

Главният прокурор обаче направи разграничение между поведението на Сидеров в парламента и поведението му извън Народното събрание. „Поведението в парламента е проблем на самия парламент, но по отношение на останалото поведение да не се окажем пред хипотезата, при която имаме задържан народен представител и съобщение до Михаил Миков от мен, че депутатът е задържан”, допълни Цацаров. 

 

Той обеща до следващия вторник да станат ясни резултатите от проверките и изземванията, които започнаха вчера в офисите на Комисията за конфликт на интереси. Образувано е досъдебно производство. В Комисията е извършено претърсване от следователи, вследствие на което са иззети документи и голям обем данни. Претърсени са и жилищата в Перник и София на председателя на комисията.