Близки на жертвите и дипломати почитат паметта на загиналите

Днес се навършва една година от атентата край Бургас, при който загинаха петима израелски туристи и шофьорът на автобуса Мустафа Кьосов. На мястото на взрива точно в 17 часа, ще бъде открит паметник - това е часът, в който миналата година в автобуса с туристите избухна взривното устройство.

 

На 18 юли миналото лято бомба, поставена в багажното на автобуса, който трябваше да превози току що пристигналите у нас израелски туристи вкара България в черния списък на държавите, в които са извършвани терористични атентати.

 

Близките на загиналия български шофьор не могат да преодолеят загубатаАтентаторът все още е неизвестен. Няма и категорична информация кой стои зад бомбената атака. Очаква се прократурата да излезе със становище най-рано в края на ноември. Според МВР следите водат към  "Хизбула". 

 

Очаква се в деня, в който се навършва една година, дипломати от страните от ЕС дс започнат да обсъждат възможността за включване на въоръженото крило на ливанското движение "Хизбула" в списъка на терористични организации. Срещата на външните мвинистри, на която това ще е основен въпрос, ще се проведе следващата седмица.