Според президента на Беларус сомът бил 57 килограма и по-дълъг от самия него

Няколко дни след като президентът на Русия Владимир Путин се похвали, че е хванал тежаща 21 килограма щука, се оказа, че има и по-голям рибар от него сред държавните мъже. 

 

Президентът на Беларус Александър Лукашенко обяви по националната телевизия, че е уловил сом с човешки размери.

 

Владимир Путин може да се похвали с видеозапис на рибарските си постижения. Кадрите как хваща голяма щука предизвикаха много иронични коментари в Русия и зад граница. Уловът беше определен като пореден опит на Кремъл да подчертае мъжествеността на президента. 

 

Историята не свършва дотук. Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви преди събрание на правителството, че е хванал по-голяма риба от Путин. Според Лукашенко сомът бил 57 килограма и по-дълъг от самия него. 

 

Под заглавие „Луашенко и сомът - весели картинки” един от новинарските сайтове в Беларус публикува монтаж, изобразяващ президента с голям сом в ръце. В изказванията си за сома Лукашенко не споменава Путин и неговата щука. 

 

Въпреки това целта на подигравката е ясна, коментират руски медии. Въпреки че Беларус е близък съюзник на Москва, двамата президенти не са в добри отношения.