Актуализацията на бюджета и лятната отпуска на депутатите - най-обсъждани теми между протестиращите

49-и ден продължават протестите срещу кабинета „Орешарски”. 


И тази вечер демонстрантите започнаха да се събират към 19 ч. на площад „Независимост”. Движението в района беше отцепено. Актуализацията на бюджета и лятната отпуска на депутатите са сред основните обсъждани теми между протестиращите. 

 

Клоуни поискаха циркът да излезе извън НСПротестиращите поискаха от президента да наложи вето върху актуализацията на бюджета. За да изпратят посланието си към държавния глава, протестиращите напълниха с веро фонтана пред президентството.


С възгласи „Оставка” протестното шествие потегли по-късно към парламента. Там клоуни поискаха циркът да излезе извън Народното събрание.


Демонстрантите запалиха свещ за спасението на България и потеглиха към „Орлов мост”. 

 

Още в сутрешните часове на днешния ден недоволните от управлението отново окупираха парламента и пиха своето протестно кафе. Освен че освиркаха депутатите, те издигнаха и нов лозунг - "Вето на морето и вето на бюджето!". 

 

Утре сутрин, 2-ри август, протестиращите отново ще се съберат пред парламента, за да изпратят депутатите в последния им работен ден преди лятната им почивка.

 

В събота група протестиращи ще потегли на национален протестен поход с начална точка жълтите павета и крайна Евксиновград.

 

Повече гледайте във видеата.