Според председателят на ГЕРБ така ще се отговори на обществения интерес

За извънредно заседание на Народното събрание не по-късно от 11 или 12 август нястоява председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.


„Категорично настояваме да спазите задълженията си по Конституция и Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и незабавно да свикате извънредно заседание на 42-то Народно събрание, съгласно искането на 77 народни представители от ПП ГЕРБ с посочената точка в дневния ред”, се казва в писмо, изпратено до медиите, от лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов до председателят на парламента Михаил Миков.


Според Борисов извънредното заседание на Народното събрание се налагало заради създалото се напрежение, с цел да се отговори на обществения интерес.


„Това се налага както от изявленията на представители на изпълнителната власт, че без актуализация на Бюджет 2013 е застрашено функционирането на държавата, така и от мотивите на президента на Република България. Министър-председателят Орешарски неведнъж заяви, че ще ръководи правителството докато има парламентарна подкрепа. ПГ на ГЕРБ категорично е обявила позицията си спрямо актуализирането на Бюджет 2013 година, като несвоевременно и ненужно”, се посочва още в писмото до Миков, подписано от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.