Според него по темата трябва да има решение на Съвета за сигурност на ООН

„Националният ни интерес изисква ненамеса във военен конфликт в Сирия”, заяви в Хасково президентът /2002 - 2012 г. /  Георги Първанов.

 

Според него по темата трябва да има решение на Съвета за сигурност на ООН.

 

„Убеден съм, че нашата позиция трябва да е част от единната позиция на Европейския съюз, на НАТО, каквато единна позиция в момента съществува", допълни Първанов.

 

По повод на новия политически сезон у нас той коментира, че е важно да се даде възможност на правителството да осъществи пакета от мерки, които е поело като ангажимент към обществото. 

 

Първанов смята, че дори по-важното е Народното събрание да заработи като "солиден тил на управлението; да не ражда гафове и да не произвежда негативизъм, с което да провокира допълнително напрежението". 

 

Първанов добави, че е необходимо своевременно да се откриват социалните огнища на напрежението. Според него ако те възникнат,което било неизбежно при такава криза, това би могло да създаде наистина трудна среда за работа на правителството.

 

Георги Първанов и министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев бяха сред официалните гости на празника на Хасково, който се отбелязва на 8 септември.