Мястото на Трайчо Трайков е в Реформаторския блок, смята бившият вицепремиер

„Реформаторският блок е една платформа, с която искаме да кажем, че в България много дълго време играем мача ‘Левски-ЦСКА', не толкова, за да кажем какво ще направим, като дойдем на власт, а за да кажем – ‘изберете нас, за да махнем другите’. Повтори се и на последните избори”. Това заяви в предаването „На светло” Даниел Вълчев, един от учредителите на „Движение България на гражданите” на Меглена Кунева, което стана част от новото дясно формирование – Реформаторският блок.

 

„Време е да има един достатъчно голям политически проект, който да казва какво трябва да се случи в България, а не ‘изберете нас, за да не дойде този или онзи’ – това е нашето разбиране”, поясни Вълчев, вицепремиер и просветен министър от 2005 до 2009 г. в кабинета на Тройната коалиция и бивш депутат от НДСВ.

 

В България сивият сектор е огроменПо думите на Даниел Вълчев Реформаторският блок е против правителството на своя бивш колега Пламен Орешарски не толкова заради компетентността на министрите, а заради визията и волята на кабинета.

 

„Ще се случили пенсионна реформа в мандата на това правителство… Ще има ли сериозни промени в здравеопазването… Ще се случи ли нещо положително в енергетиката…”, попита риторично Вълчев.

 

Бившият участник в изпълнителната власт коментира участието на енергийния министър от правителството на ГЕРБ в гражданския съвет към формацията на реформаторите: „Трайчо Трайков е с автентично реформаторско мислене и мястото му е в Реформаторския блок”.

 

Разговора с Даниел Вълчев можете да проследите във видеото.