По думите му има съмнения за злоупотреби и това е основната причина за задържането на бившите директори на НЕК

„Основната цел на това правителство е да се върнем към закона, няма да има чадър над никого. Важно е държавата да си върне своите организационни и контролиращи функции, а хората да разберат, че има институции, които ще ги закрилят”, заяви министърът на икономиката Драгомир Стойнев преди началото на дискусията "Седемте европътя пред България до 2020: предизвикателства пред бизнеса", която се провежда в седалището на ЕК в София.

 

По думите му има съмнения за злоупотреби и това е основната причина за задържането на бившите директори на НЕК през почивните дни, информира БГНЕС. Според него злоупотребите веднъж завинаги трябва да бъдат изкоренени и ако „искаме българската енергетика да се развива в полза на българския народ, именно това е пътят”.

 

Той обърна внимание и на развитието на българския бизнес, като подчерта, че в момента в България има бизнес, който има доверие в правителството и инвестира, но това е само чуждестранният бизнес.

 

"Трябва да насърчим и родния бизнес, като им покажем какви ще са мерките за следващия програмен период", заяви още министърът преди началото на дискусията.