В две поредни заседания депутатите не успяха да го изслушат

Трети опит ще направят депутатите за освобождаването на Филип Златанов като председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. 

 

Кворум има и заседанието започна в 09:00 часа. 

 

Преди това парламентът направи два опита за отстраняването на ЗлатановПо настояване на ДПС точката беше отложена вчера, тъй като Златанов не се яви в парламента, за да отговори на въпросите около тефтерчето, в което фигурираха инициали като на някои висши партийци от ГЕРБ. Освен това в пленарната зала липсваше и ръководството на ГЕРБ. 

 

 

Освен това за трети пореден ден се очаква дали Делян Пеевски ще се върне на работа.

 

Във времето за парламентарен контрол на въпроси и питания на депутати ще отговарят вицепремиерите Зинаида Златанова и Цветлин Йовчев, както и още седем министри от кабинета. 

 

Социалният министър Хасан Адемов ще трябва да обясни намеренията на правителството за промени в пенсионната система, както и мерките за увеличаване на заетостта. 

 

Министърът на транспорта Данаил Папазов ще отговори за състоянието и бъдещето на дружествата БДЖ и Български пощи, а вътрешният министър ще трябва да обясни имало ли е неправомерно използване на специални разузнавателни средства и подслушване на граждани от МВР по времето на Цветан Цветанов.