България ще се раздели с 40 хил. евро заради неправомерния арест, решиха в Страсбург

Цветан Цветанов отклони призива на лидера на социалистите Сергей Станишев да плати обезщетението за неправомерното задържане на Борислав Гуцанов, предаде БГНЕС. Държавата бе осъдена в Страсбург да заплати 40 хил. евро за ареста на бившия председател на Общинския съвет в морската столица и настоящ депутат от БСП по времето на правителството на ГЕРБ.

 

Пред журналисти депутатът от ГЕРБ отвърна на съвета на Станишев с контраобвинения, като заяви, че бившият премиер трябва да възстанови милиони, дадени за лъскането на имиджа на държавата по времето на Тройната коалиция.

 

„След като има решение в Страсбург, държавата ще си изплати ангажимента. Аз съм говорил с Борислав Гуцанов – това, което сме си казали е, че животът продължава. Дали е била необходима полицейската операция, не бих могъл да коментирам, защото тези, които са я планирали, мисля, че те са хората, които трябва да кажат защо - това са Окръжната прокуратура и Областната дирекция на МВР във Варна”, коментира бившият министър на вътрешните работи.