Това заяви зам.-министърът Чавдар Георгиев

Министерството на околната среда и водите е в процес на премахване и оптимизиране на редица режими, с което ще се стремим да облекчаваме и подпомагаме предприемачеството и да осигурим условия за икономически растеж”, каза заместник-министърът на околната среда Чавдар Георгиев по време на третия форум "Заедно за устойчиво индустриално бъдеще", цитиран от БТА.

 

По думите на заместник-министъра с прилагането на тази политика се цели да се осигури по-добра конкурентна среда за бизнеса, като се прилагат по един и същ начин правилата за контрол. „Правителството има стратегическа цел да подобри бизнес средата и да осигури развитие по посока към зелена икономика”, каза Георгиев.

 

Усилията се концентрират към интеграция на екополитиките във всички сектори на икономиката, осигуряване на превенция във връзка с промените на климата, както и изграждане на нисковъглеродна икономика със зелени работни места и максимално повишаване на енергийната ефективност”, допълни той.

 

По думите му само чрез интегриране на усилията на различните компании, включително на търсене на механизми за по-добро взаимоизгодно сътрудничество между тях и осигуряване на устойчиво развитие, ще се даде такова икономическо развитие, което да съответства на всички цели по опазване на околната среда и което ще е устойчиво и взаимоизгодно за отделните участници.