Възможността е предоставена от нов сайт с видеоуроци

Освен с учебници и тетрадки, учениците вече могат да се подготвят за часовете в училище и с телефоните и таблетите си. Това е възможно благодарение на сайт с видеоуроци. Там има нагледни обяснения на учебния материал от всички класове.

 

Предварителната подготовка вече дава резултати. „Дори и да не си се подготвил вкъщи, благодарение на тези видеоклипчета си помагаш. Няма значение къде си, успяваш да се подготвиш преди часа. Колкото и да не знаеш, все нещо остава в ума”, казва Екатерина, която учи в Професионалната гимназия по телекомуникации.

 

Ние трябва да мислим за това, че техниката толкова много се променя, децата толкова много са се променили, че всички тези така наречени иновационни подходи трябва да се вкарат възможно най-бързо в училищата”, допълва учителят по химия Камен Радев.

 

Но освен, че са полезни, използването на телефони и таблети в училище крие и недостатъци. „Използването на устройствата задължава те да бъдат малко по-скъпи. Не смятам, че всяко едно дете може да си го позволи, поне на този етап”, категоричен е Радев.

 

Репортер: Златина Зехирова