Това доказва ДНК пробата, съобщи гл. секретар на МВР

Саша и Атанас Русеви са биологичните родители на Мария, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. ДНК пробата доказва това на 99,9%. Образувано е досъдебно производство за продажба на детето.

 

По-рано днес стана ясно, че малката Мария, която беше открита в катун в Гърция, ще бъде настанена в кризисен център или приемно семейство, ако Саша и Атанас са истинските й родители. 

 

Къде обаче са Саша и Атанас в момента не е ясно. Сутринта се появи информация, че след разпитите са отведени в София, по-късно обаче тя беше опровергана от МВР. 

 

След това имаше данни, че са в прокуратурата в Казанлък или Стара Загора. Около обед пък се появи и трета информация, че полицията отново ги издирва и то при техни роднини. 

 

След като в четвъртък бяха разпитани в полицията в Гурково, Саша и Атанас Русеви са дали кръвни проби. Бащата не пожела да коментира, а майката каза, че е готова да прибере Мария, ако се докаже, че е нейно дете. 

 

Още вчера Саша Русева призна, че е дала свое дете, но не беше сигурна, дали това е Мария или не. Не стана ясно и дали е поискала пари и на каква стойност. Какво ще се случи с момиченцето и родителите му на този етап също не става ясно. Пред полицията Саша признала още, че е дала детето на хората, при които беше открита Мария. Разказала също, че дори не е дала име на детето си.

 

Продължава работата по случая с прокуратурата у нас и гръцките служби.

 

А медиите в Гърция продължават да публикуват разследвания за българки, които продават децата си там. В Ламия репортери разказват за жена, която се съгласила да продаде бебето си, но после се отказала. Въпреки това детето било отнето. Според цитирана статистика в конкретна болница през 2009 г. е имало 700 раждания, от които 70 на чужденки - предимно българки.

 

Покрай скандала с малката Мария, България влезе във всички световни медии. CNN, BBC, Франс прес, вестниците „Сън”, „Дейли телеграф” и много други изпратиха свои екипи в Николаево. Чуждите репортери обикалят града и ромската махала, снимат условията, в които живеят хората, разговарят с тях и търсят родителите на Мария, които от днес са в неизвестност. С изненада кореспондентите отбелязват факта, че Саша и Атанас Русеви буквално са изоставили сами няколко от малолетните си деца, а институциите и полицията не са се намесили, за да се погрижат за тях, както и не дават информация къде са родителите.

 

Повече по темата ще научите от видеото.