Причината са скандалите от миналата седмица, при които едва не се стигна до бой в съдебната зала

ГЕРБ дава „Атака” на етичната комисия. Причината са скандалите от миналата седмица, при които едва не се стигна до бой в пленарната зала.


В началото на декларацията от ГЕРБ върнаха лентата на сцената с Цвета Караянчева от петък, която припомни скандала с бюлетините в Костинброд в деня за размисъл и поиска извинение от управляващите. После декларацията се насочи към „Атака”.


Отговорът пак дойде от Мая Манолова, която припомни, че от екшън сцената до днес са изминали 7 дни. И отбеляза, че в декларацията на ГЕРБ лидерът на „Атака”не се назовава по име.


„Връщайки лентата назад си спомняме пленарния ден вторник, когато в тази зала беше гласувано т.нар решение за мораториум върху земеделските земи, когато парламентарната група на ГЕРБ буквално клекна пред неназованата парламентарна група и нейният лидер”, обясни Мая Манолова от „Коалиция за България”.


От ГЕРБ все пак назоваха парламентарната група на АТАКА и се заканиха да сезират етичната комисия на парламента за поведението на националистите миналия петък.