Най-вероятно към протестиращите студенти ще се присъединят и колегите им от Пловдив

Окупацията на Софийския университет „Св. Климент Охридски” продължава. Най-вероятно към студентите ще се присъединят и колегите им от Пловдив, които направиха такава заявка. 


Един от протестиращите Лъчезар Косев обясни пред нашия репортер Нина Димитрова, че е бил привикан от полицията.  Според него случилото се свидетелства за това, че са били използвани практики от преди 10-и ноември, когато полицията привиква неудобните хора.


В 7 часа сутринта идва полицейска кола и те търсят. Полицаите са получили разпореждане да направят разследване какво точно се случва пред парламента. Питаха ме къде съм бил предишния ден вечерта, какво се е било случило. Показаха ми снимка на друг протестиращ и ме питаха дали го познавам. Казаха ми, че в момента водят преписка, разказа Лъчезар. Можел обаче да каже само хубави неща за хората в 4-то РПУ, които са го разпитвали.


Демонстрант прекара 6 часа в районно на полициятаТой допълни, че това се е случило поне с двайсетина души.


Лъчезар направи и коментар във връзка с изказването на лидера на БСП Сергей Станишев, че протестиращите са били ултраси и скинхедове, които са искали да превземат парламента. Според мъжа, ако е имало намерение за превземане на парламента, това е щяло да се случи, когато са били 30-40 хиляди протестиращи. 

 

Полицейското присъствие около НС е засиленоМеждувременно и днес, 14-и ноември, полицейското присъствие в периметъра на парламента е засилено. Към 9.00 ч. протестиращи все още не се забелязват в района, а депутатите пристигат нормално за новия работен ден. 


Окупацията на СУ ще продължи до неделя. Тогава „Ранобудните студенти” ще решат какви да бъдат бъдещите им действия. 

 

Какво се случва пред Народното събрание може да следите и в сайта Kamerite.bg