Според блогъра Иво Божков гражданската журналистика, която той прави, е липсващото звено в обществото

„Когато правих моя репортаж за бежанците, проблемът още не беше толкова голям. Още тогава аз показах, че държавата изобщо не знае какво ни чака и няма план за справяне с проблема”, каза в „Здравей, България” журналистът Панайот Ангарев и добави, че истинска журналистика не се прави лесно.

 

„Тази гражданска журналистика, която аз правя, е липсващото звено в обществото. Чрез този канал, през който аз излъчвам, успявам и да говоря с хората”, каза Иво Божков, който е блогър и журналист. По думите му има една откровена лъжа за нещата, които се случват. „На 23 юли нямаше нито един счупен прозорец. Хората вдигаха ръце пред полицаите, а протестиращите бяха представени като вандали, които искат да потрошат Народното събрание”, добави той. 

 

Ще продължавам да поставям въпроса „Кой?”, защото няма отговор”, каза от своя страна журналистката Полина Паунова. Според нея е полезно да се задават въпроси, та било то и банални. Попитана чувствала ли се е като малцинство или сама, тя отговори, че не се е чувствала по този начин. „Човек си търси мястото и когато се наложи да правиш много компромиси, просто си тръгваш”, добави тя.

 

Иво Божков добави, че колкото повече хора показват неговите кадри от протестите, толкова по-добре ще бъде.

 

Целия разговор гледайте във видеото.