Депутатът призова за промяна в Закона за конкуренцията

Войната срещу хипермаркетите, които не плащат данък „Печалба” не е лична война. Опитваме се от парламента да я спечелим срещу нарушителите. По принцип хипермаркетите са добре дошли, потребителите имаме нужда от тях. Те ни предоставят по-голям избор, повече качество и това не е нужно да се доказва. Те обаче трябва да спазват българските закони и да дават еднакъв шанс на българските производители какъвто и на вносителите”, каза в студиото на „Всяка неделя” депутатът от БСП Румен Гечев.

 

„Много е странно от хипермаркетите да твърдят, че работят на загуба. Има нещо гнило в това и българската държава трябва да го реши – като променим Законите за конкуренция и защита на потребителите”, допълни той. 

 

"Възможно е да се правят големи инвестиции, хипермаркетите дори са стимулирани от собствените си държави да се разрастват. Немското правителство например спонсорира построяването на търговски вериги. Ние не искаме да правим преференции за българските производители. Чух, че някои колеги искат да въведат квоти за тях, но това е против европейското законодателство. Ще накараме хипермаркетите да задържат печалбата си у нас с проверки от НАП", категоричен бе Гечев.

 

Цялото интервю с депутата от БСП Румен Гечев гледайте във видеото.