Сега по думите му от БСП били двойно по-мобилизирани да постигнат най-добрия резултат на евровота

„Става дума за лични амбиции на тези, които предприемат тази стъпка”, заяви в предаването „Здравей, България” зам.-председателят на Изпълнителното бюро на БСП Георги Пирински в коментар за АБВ

 

Сега по думите му от БСП били двойно по-мобилизирани да постигнат най-добрия резултат на вота за Европейски парламент. 

 

Пирински смята обаче, че е по-важно кой печели и кой губи от тези процеси. 

 

„Основният губещ е българският избирател, който заслужава сериозна дискусия преди евровота. Какво постигна България тези седем години като член на ЕС и как ще се развие дискусията в Европа?”, заяви Пирински. 

 

Той коментира още, че всички български евродепутати имат доста опит през тези години в ЕП и тяхното първо задължение сега е да предадат на българското общество това, което те са научили като политически процес. 

 

"В Европа предстои да се развие сериозна политическа дискусия между европейските социалисти и ЕНП и новопоявилите се евроскептици и крайната лява политика на Европа”, заяви Пирински. 

 

По думите му именно Ивайло Калфин е развил сериозна активност като един от основните участници в разработката на многогодишната финансова рамка. Като един от водещите представители на социалистите и демократите той е получил признание като активен участник. 

 

„За какви избори се готвим - за европейски или за национални, или за вътрешно партийни?”, запита риторично Георги Пирински. 

 

Попитан дали е зависимо ръководството на БСП, Пирински отговори, че твърденията, хвърлени така, нямат никаква стойност. "Преценете сами. В изявленията на АБВ се казва, че "има структури, личности в БСП, чиито списък ние имаме, но не го обявяваме, защото тези структури ще бъдат подложени на натиск от някого". 

 

Цялото интервю гледайте във видеото!