Като поръчител на атаката срещу него бившият премиер посочи Моника Йосифова

Пореден политически скандал със СРС-та. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов внесе сигнал в прокуратурата, че е жертва на незаконно подслушване. Повод за това станаха изявленията на главния редактор на вестник „Галерия” Кристина Патрашкова, че Борисов поддържал редовна комуникация с Георги Първанов и затова има доказателства. 

 

Като поръчител на атаката срещу него бившият премиер посочи и съпругата на Сергей Станишев Моника Йосифова. 

 

В отговор лидерът на БСП заяви, че се е смял от сърце. 

 

„Уж Цветанов има дела за подслушване, а ние една флашка си нямаме”, заяви Борисов. „Първанов в Банкя никога не е идвал, ние сме единствените, които сме доказали, че коалиции не правим. Бях премиер, той - президент и за последно пихме кафе в неговата резиденция, когато още бях премиер и оттогава не съм го виждал. Гигов по същия начин не съм го виждал, освен че го бия на тенис, но понеже от дълго време съм контузен от дълго време не съм играл”, каза Бойко Борисов.

 

„Аз съм убеден, че такъв запис не може да има, защото ние тримата никога не сме се събирали”, допълни той. 

 

„Българският парламент и България имат много по-сериозен дневен ред, за да се занимаваме с брътвежите на Бойко Борисов. Ако не е в състояние да направи разлика между политически анализ или информация, да се обърне към Цацаров”, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан.