Домакинското алуминиево фолио заглушава и най-мощните сензорни устройства в магазините

Възможно ли е домакинското алуминиево фолио да заглуши и най-мощните сензорни устройства в магазините, които би трябвало да засекат всеки вид кражба? И наистина ли по този начин се изнасят стотици дрехи, парфюми и бижута? 

 

За да проверим дали методът работи, взимаме една дамска чанта, срязваме част от подплатата й, след което облепваме вътрешността с домакинско алуминиево фолио. Подготовката ни отнема около 15 минути. Затваряме чантата и отиваме в столичен мол. Влизаме в магазин, който се охранява само с алармена система. Разглеждаме дрехите и след кратка обиколка се спираме на една блуза. Взимаме я. В този момент пред пробната няма никой от персонала. Влизаме, увиваме дрехата в част от фолиото, затваряме чантата и след няколко минути се насочваме към изхода на магазина в очакване сензорът да ни улови.

 

Алармената система мълчи. Влизаме и излизаме още един път от магазина, за да видим дали този път сензорът ще реагира. Устройството отново не ни регистрира.

 

В повечето случаи управителят признава, че продавачът и да иска, няма как да реагира и липсите се установяват при месечната ревизия.

 

Крадците изнасят най-често дрехи и по-рядко бижута, защото са изложени близо до продавача.

 

Целия репортаж гледайте във видеото.